Cégvezetőként mit kaphat tőlünk?

Itt és most, tájékoztatást a szabályzatokkal kapcsolatos feladatairól és felelősségéről. 

Ha regisztrál és feliratkozik hírlevelünkre, akkor

 • nem mulaszt el semmilyen határidőt, mert előre figyelmeztetjük
 • híreket, friss információkat kaphat tőlünk a szabályzatokkal kapcsolatban
 • letöltheti és használhatja az ingyenes anyagainkat.

 

Az Ön felelőssége

A szabályzatok elkészítése, a változások átvezetése a gazdálkodó szervezet képviseletére jogosult személy kötelessége. A mulasztás felelőssége őt terheli.

90 napon belül el kell készíteni

Egy új cég (szervezet) megalakulásának időpontjától számított 90 napon belül el kell készíteni a kötelező számviteli szabályzatokat.

Tudja Ön, hogy mit kockáztat?

200 – 500 eFt mulasztási bírságot (Adózás rendjéről szóló törvény), 3 évig terjedő szabadságvesztést, közérdekű munkát vagy pénzbüntetést (Büntető törvényköny, Számviteli törvény)

Nem a könyvelő feladata

A könyvviteli szolgáltatásnak nem kötelező része a szabályzatkészítés. Ez egy olyan többletszolgáltatás (mint pl. a pályázatkészítés) amit a könyvelő nyújthat az ügyfelének.

90 napon belül frissíteni kell

Ha változtak a jogszabályok (már pedig azok változnak), akkor a változásokat a hatálybalépést követő 90 napon belül át kell vezetni a kötelező számviteli szabályzatokon.

Nincs kibúvó

Az Adózás rendjéről szóló törvény szerint a bírság megfizetésével nem mentesül a kötelezettség teljesítése alól. Sőt! Ez mindaddig duplázódhat amig el nem készíti.

Mi a megoldás?

Szabályzatonként más és más.

Van olyan amit a könyvelője nélkül nem tud elkészíteni.

Van olyan amit Ön tud a legjobban elkészíteni. Ezekhez megbízható mintákat adunk.

Van olyan amelyikre nem talál megoldást az oldalunkon, mert olyan egyéb folyamatos feladat is kapcsolódik hozzá amit csak a specialista tud nyújtani.

Számviteli szabályzatok

Vegye fel a kapcsolatot a könyvelőjével, ugyanis egymás nélkül nehéz lesz elkészíteni. Szabályzatkészítő alkalmazásunkkal Ön is elkészítheti, de ha a könyvelője nem a szabályzatban foglaltak szerint könyvel, az éppen olyan hiba, mint ha nem lenne szabályzata. Ha a könyvelője ódzkodik, akkor mutassa meg neki ezt a weboldalt. Neki is és Önnek is az lenne a legjobb, ha a szabályzatkészítő alkalmazásunkkal a könyvelő készítené el minden ügyfelének a kötelező számviteli szabályzatokat.

Pénzmosás elleni szabályzatok

Bizonyos tevékenységek folytatása esetén kötelező elkészíteni. Pl. az ügyvédek, könyvvizsgálók esetében a saját kamarájuk által kiadott szabályzatot kell alkalmazniuk. Könyvelők, adótanácsadók a szabályzatmintatárunkban találnak mintákat.

Tűzvédelem, munkavédelem

Ezek azok a speciális szakterületek, amelyekhez külső vagy belső speciálistákra van szükség. Ugyanis nem csak a szabályzatokat kell elkészíteni és karban tartani, hanem ehhez folyamatos egyéb feladat is kapcsolódik amit ezek a szakemberek komplexen tudnak nyújtani, ezeket így célszerű igénybe venni.

Adatvédelmi (GDPR) szabályzat

Mivel a cégét/vállalkozását Ön ismeri a legjobban, szerintünk ezt Ön tudja a legjobban elkészíteni. Ehhez mi egy minitanfolyamot és egy könnyen adaptálható szabályzatmintát adunk. Ha külső céggel, ügyvéddel csináltatja meg, az több idejébe és pénzébe kerül. Több idejébe, mert egyrészről meg kell ismertesse a cégét, az abban zajló folyamatokat a külső vállalkozóval, menet közbeni egyeztetésekre is szükség lehet, majd a kész szabályzatot Önnek és munkatársainak is meg kell ismernie ahhoz, hogy azt alkalmazni is tudják. Ennyi idő alatt garantáltan el tudja a minta alapján készíteni és több százezer forintot is megtakarít. Ha mégsem akar vele foglalkozni, akkor hívja ügyfélszolgálatunkat. Tudunk ajánlani a szokásosnál gazdaságosabb alternatívát, viszont ehhez is ki kell töltenie egy elég részletes adatlapot.

Ajánlott szabályzatok

Sok olyan szabályzat van amelynek elkészítése nem kötelező, de célszerű elkészíteni őket. (Iratkezelés, szmsz, kiküldetés, stb.) Ugyanis valamilyen formában szabályozni kell őket. Lehet ezekre különböző utasításokat, eljárási rendeket kialakítani, de nem egyszerűbb ezekre szabályzatokat készíteni? Főleg ha rendelkezésre állnak könnyen adaptálható szabályzatminták.

Nézze meg ingyenes anyagainkat!

Gyakori kérdések

Az előfizetéssel kapcsolatban.

Feltétlenül nézze át őket, hogy minden információval rendelkezzen és úgy hozza meg döntését.
Ha ezek után is van kérdése, hívja az ügyfélszolgálatunkat, vagy írjon emailt.

Mennyi az előfizetési díj?

Az első évi előfizetési és rendszerbelépési díj 59 940 Ft + Áfa.
Ezt követően a frissítési és rendszerhasználati díj 19 980 Ft + Áfa évente.

Mit tartalmaz az előfizetési díj?

Az előfizetési díj tartalmazza az összes szabályzatminta letölthetőségét és felhasználhatóságát, valamint a szabályzat adaptáló program használatát, amellyel tetszőleges számú cég kötelező kettős könyvviteli számviteli szabályzatcsomagját tudja elkészíteni.

A számlát hogyan kapom meg?

Az előfizetési díjról szóló számlát e-mail-ben küldjük el Önnek, amit nyomtasson ki (távnyomtatásos számla). A számláit utólag is bármikor meg tudja nézni és le tudja tölteni a "Saját fiók - Számláim" menüpontból.

Kikapcsolható-e az automatikus díjbeszedés?

Igen. Ha Ön bankkártyával fizetett és jóváhagyta az automatikus díjbeszedést, ezt bármikor kikapcsolhatja. Ezt a saját fiókjába belépve tudja megtenni.

Mikor kell fizetni a következő évi előfizetési díjat?
 • A bankkártyával fizető előfizetőnktől a tárgyévet megelőzően, november hónapban szedjük be a következő évi előfizetési díjat, amelyről előzetesen emailt küldünk.
 • Akik a saját fiókjukban kikapcsolták az automatikus megújítást, azoknak saját maguknak kell az előfizetés menüpontban kifizetni az előfizetési díjat, legkésőbb március 31-ig.
 • Az átutalással fizetőkre is az előző pontban leírtak vonatkoznak.

Akik az élő előfizetésüket március 31-ig nem hosszabbítják meg, azoknak töröljük a felhasználói fiókját. Ezt követően mint új előfizetők tudják igénybe venni a szolgáltatásunkat, teljes áron.

Nem szeret bankkártyával fizetni?

Pedig sok előnye van:

 • Sokkal egyszerűbb így fizetni mint átutalással
 • Önnek nincs bankköltsége csak nekünk van
 • Biztonságos, mert a kártyaadatokhoz senki sem férhet hozzá. A fizetés az OTP Simple felületén történik.
 • Csak így tehető automatikussá a következő évi előfizetés (ez a funkció  bármikor kikapcsolható)
Miért több az első éves díj?

Mert ekkor kerül kialakításra a saját fiókja és tárhelye ahol az elkészített szabályzatait tároljuk, illetve három évre vonatkozó hozzáférést kap. (Megrendelt év + előző két év).

Hogyan tudok fizetni és mikor kapom meg a szabályzatokat?

Az előfizetési díjat bankkártyával, vagy banki átutalással tudja kifizetni.
Ha bankkártyával fizet, akkor a sikeres fizetést követően azonnal tud szabályzatmintákat letölteni és cégre adaptált kötelező számviteli szabályzat-csomagot készíteni.
Ha átutalással fizet, akkor a bankszámlánkon történő jóváírást követően állítjuk be a hozzáférését. Ez néhány napot is igénybe vehet.

Ha nem fizetek elő a következő évre, akkor meddig tudom használni a rendszert, meddig tudom elkészíteni a szabályzatokat?

A következő év március 31-ig. Ugyanis akkor töröljük azokat a felhasználói fiókokat, amelyekre nem történt meg a tárgyévi előfizetési díj teljesítése. Utána már nem vállaljuk tovább a saját fiók (tárhely) költségeit. Tehát, ha az előfizetését nem kívánja fenntartani, akkor az elkészített szabályzatokat és szükséges szabályzatmintákat a fenti időpontig le kell töltenie a saját gépére.

Könyvelői Praktikum előfizetőként milyen kedvezményt kapok?
 • A Könyvelői Praktikum előfizetők minden szabályzatmintát le tudnak tölteni a Könyvelői Praktikumból. Tehát, ha csak mintákra van szüksége, akkor nem célszerű előfizetni a szabalyzat.com szolgáltatásaira.
 • Ha több cégének is szeretné gyorsan, a szabályzatkészítő programmal elkészíteni a szabályzatait, akkor 59 940 Ft + Áfa helyett 19 980 Ft + Áfa-ért fizethet elő a szabalyzat.com szolgáltatásaira. A következő évekre ugyanúgy 19 980 Ft + Áfa előfizetési díjért tarthatja fenn a folyamatos előfizetését.
 • Természetesen a korábbi ajándék is megmaradt. A saját cégére vonatkozó szabályzatcsomagot ingyen elkészítjük. Kövesse a www.online.kpr.hu-n található utasításokat és mi elkészítjük a saját szabályzatcsomagját és elküldjük Önnek emailben.